Followers

tuanTAnAH

tuanTAnAH
miss maya anis. simple person simple behavior simple wearing and will be simple frz to u!

Thursday, 16 June 2011

father's day (2)

refresh back..kalu time sekolah mngah dulu..nk2 time ader motivation class..seminar..kem jati diri..bengkel semangat laa..macam2..biasa nye this thing for student yang akan mghadapi exam-exam besar macam pmr & spm..ader yang mengelak xpergi sampai sggup masuk bilik pengetua...dirotan..masuk kes disiplin..buts truthly it s not me...chills beb... c:

time ni laaa...smua muka suci-suci belaka,bile mlm mnjelma lpas slat..n last kem. pesta menangis msti akn berlaku..nk2 stdent2 prempuan..lelaki pom 2x5 je,,,,sewajibnyer akan diberi sehelai kertas..dan si kaunselor tu akan melagukan lagu @ ayat yang sedih...
the famous sntence is:
bayangkan nanti cikgu kamu memanggil mu,disaat itu kamu terpndang wajah saudara mu dgn linangan air mata..nada yang rendah..meminta kamu mengemas pakaian untk pulang ke kg..
apabila dtnya knapa??
jwabnya..diam...
dan kamu tnya ckgu mu knpa..ktika itu esak ngis saudara mu mkin kdgran...
tiba2..cikgu mu berkata "ayah mu sudah tiada".......

wlpun ayat tu dah biasa dguna tp masih mndalam mkna nyer..dan kertas yg dbrikan dmnta tulis apekah yang akan kamu lakukan jika ayah kamu masih ader???

common answer is:
berikan kejayaan

belikan rumah & kereta

bagi duit buat umrah & haji

rajin solat

tak kan kluar malam

janji xakan berkasar bahasa

belajar bersungguh-sungguh..

but nows...do u all remember that?? jgn pernah mlupakan org tua anda..xcium bau syurga..

 p/s; terlalu rndukan my parents
nothing to say...

love so muchhhhhhhh

No comments: